top of page
  • Writer's pictureTetske Thoen

The sound of silence

Updated: Mar 27, 2019


Na 2,5 maand werken en 6 weken rondreizen door Nieuw-Zeeland, heb ik de afgelopen week de tijd genomen om even niets te hoeven. Geen nieuwe indrukken, geen werkzaamheden, gewoon even niets. Om dat nog iets langer vast te houden ben ik een paar dagen geleden begonnen op een Meditatiecentrum. Ik doe hier vrijwilligerswerk (WWOOFing), neem deel aan de meditatie en lessen over astrologie, Aikido en het leven. Het meditatiecentrum wordt geleid door Orest (72 jaar) en Julia (75 jaar). Ze hebben een bijzondere kijk op de wereld en welke rol wij als mensen hebben. Ik leer veel van ze, met name ook over mezelf. Interessant. Confronterend. Verrijkend. De omgeving is prachtig en het uitzicht geweldig. Kortom, ik geniet en denk dat ik hier nog wel een week blijf.

Er zijn dus niet heel veel nieuwe verhalen te vertellen, maar er zijn er nog genoeg die jullie van me tegoed hebben. Enkele weken geleden was ik samen met Bart in Fjordland, gelegen aan de onderkant van het zuid eiland. Een indrukwekkende omgeving, waar we hikes hebben gedaan, een cruise over de Milford Sound en vooral hebben genoten. In de Milford Sound, een van de bekendste fjorden, regent het gemiddeld 182 dagen per jaar. Ze zeggen dan ook dat je ontzettend veel geluk hebt als je het op een zonnige dag treft. Laten wij dat geluk nou net hebben. Wat was het indrukwekkend. De foto’s doen er geen recht aan, maar ik kan iedereen aanraden om de Milford Sound een keertje te bezoeken.

Er zijn ontelbaar veel watervallen en één daarvan is de Fountain of Youth. De waterdampen van deze waterval zorgen dat je eeuwig jong blijft. Natuurlijk hebben wij er even onder gestaan, en de tijd zal leren of het werkt!

Na de Milford Sound cruise hebben we een deel van de Routeburn Track gelopen (Key Summit Alpine Walk). Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de bergtoppen, meren, sneeuw en ijs. Nieuw-Zeeland is een indrukwekkend land en het is zo oneerlijk als je bedenkt dat hier maar 4 miljoen mensen wonen. In een klein landje als Nederland wonen er 4x zoveel en het is ook nog eens 4x zo klein. Misschien moeten we met z'n allen ruilen? Dat zou toch een stuk eerlijker zijn ;) !

Voor nu ga ik genieten van het oneerlijke leven, de bijzondere natuur en de indrukwekkende sound of silence!


148 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page