top of page
  • Writer's pictureTetske Thoen

As time goes by


Spijt heb je vooral van dingen die je niet hebt gedaan. Waar je voor moet zorgen in je leven; is dat je doet, wat je wil doen. En dat is nog steeds mijn plan. De zorgboerderij/ wooncollectief voor ouderen, die komt er. Niet morgen, maar zeker wel over een aantal jaar.


Na terugkomst uit Nieuw-Zeeland, heb ik een nieuwe baan gevonden. Ik werk als juridisch adviseur op het sociale domein van de Gemeente Krimpenerwaard. We hebben een huis gekocht in Ommoord, een super lieve hond Kiwi van inmiddels al 2,5 jaar, 4 krielkippen en een moestuin.Ik doe vrijwilligerswerk in het bestuur van Humanitas Delft, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en als zorgvrijwilliger bij het hospice IJsselpolder. Ik leer en ontwikkel mijzelf in de richting die ik op wil gaan. Ik spreek mensen, hoor ideeën aan en ook mijn plan ontwikkelt zich steeds meer.


Het is leuk om nieuwe dingen te leren, zowel bij Humanitas als in het hospice. Ik leer in het hospice vooral van de gesprekken die ik heb met medevrijwilligers en bewoners. Niet alle vrijwilligers hebben een zorgachtergrond, maar we delen de passie voor het verzorgen en van betekenis zijn voor de medemens. De bewoners in het hospice vertellen vaak hun levensverhaal, vergezeld van tips en adviezen. Juist de gesprekken over spijt, wat had je willen doen of anders willen doen in het leven, zijn voor mij erg waardevol.


Het is bijzonder om mensen bij te kunnen staan in de laatste fase van hun leven, het geeft zo een andere kijk op de wereld en het leven. In de komende maanden ga ik mijn verhalen van de afgelopen jaren weer met jullie delen.
121 views0 comments

Recent Posts

See All

Kiwi

Comments


bottom of page