top of page
  • Writer's pictureTetske Thoen

Living in the moment

Updated: Mar 30, 2019


De afgelopen week heb ik doorgebracht in meditatie centrum Southern Lights. Een bijzondere ervaring. Ik ben hier via WWOOFing gekomen, wat inhoud dat je werkt voor kost en inwoning. Buiten het werk nam ik drie keer per dag deel aan een meditatie van een half uur en kreeg ik een uur les in alles wat met meditatie en zelfontwikkeling te maken heeft.


Het centrum bestaat naast de meditatietempel en de woon/slaapruimtes uit 63 hectare natuurlijk bosgebied. Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit het onderhouden van dit bosgebied. De paden begaanbaar maken, sommige bomen kappen, en diverse andere werkzaamheden zoals het hakken van brandhout en de buurman helpen met het binnenbrengen van hooibalen. Ondanks dat het geen boerderij is heb ik de nodige kennis opgedaan.

Julia en Orest, de eigenaren van het centrum, zijn bijzondere mensen. Ver in de 70, maar allebei nog ontzettend fit en energiek. Zij geloven dat er meer is dan een fysiek lichaam. Alles dat leeft en/of natuurlijk is, bestaat buiten het fysieke ook uit energie. Daarbij zijn er bepaalde overkoepelende spirituele krachten/energieën die van de wereld één geheel maken. Deze energieën kan je door middel van meditatie ‘oproepen’, waardoor ze je kunnen helpen in het dagelijks leven. Ze geven inzicht in wie je bent, en leren je vooral in het hier en nu te leven. Het gaat niet om morgen of gister, alleen nu kan je iets doen of bereiken.

Op het moment dat je geboren wordt geeft de stand van de sterren een bepaalde energie af. Deze energie is te vertalen naar een aantal persoonlijke kenmerken. In een van de lessen over astrologie hebben we mijn geboortehoroscoop en de stand van de sterren bekeken. Het is bijzonder om te zien hoe typerend bepaalde punten daarvan zijn. De algemene strekking was vooral dat ik met mensen moet werken die hulp nodig hebben, dat er een bepaalde ‘wereld verbeterende’ factor moet zijn en dat ik mensen goed kan motiveren. Al met al kenmerken die mij zeker zullen helpen bij het ontwikkelen van een woonboerderij voor ouderen.Dagindeling:

07.00-07.30 meditatie

07.30-08.00 Jujitsu of Aikido oefeningen

08.00-09.00 ontbijt

09.00-11.00 werken

11.00-12.00 rust

12.00-12.30 meditatie

12.30-14.00 lunch

14.00-16.00 werken

16.00-17.00 les in meditatie, astrologie, of andere relevante onderwerpen

17.00-17.30 meditatie

18.00 avondeten en dagafsluitingHet fijne van een dergelijke dagindeling is dat het een ritme geeft. Een van de leermomenten die ik zeker ga meenemen bij het structureren van de toekomstige woonboerderij voor ouderen. Ik denk dat ieder mens behoefte heeft aan een bepaalde structuur. Zolang er maar wel voldoende afwisseling is in de lessen en/of het werk en er voldoende variatie in activiteiten en tijd en ruimte is voor jezelf.


Vandaag ga ik weer verder naar het volgende avontuur, een boerderij in het zuidelijkste puntje van Nieuw-Zeeland. Ik ben benieuwd wat voor inzichten ik hier op doe. Living in the moment, wherever I am going!

95 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page