top of page
  • Writer's pictureTetske Thoen

I milk cows

Updated: Apr 6, 2019


Mijn leven een jaar geleden

Er zijn momenten dat ik opeens stil sta bij het leven dat ik nu heb, en het leven dat ik heb gehad. Het is gek hoe dit in korte tijd 180 graden kan veranderen. Voorheen bracht ik vijf dagen per week tussen vier muren door, starend naar twee computerschermen. Buiten kwam ik wel, maar vooral om van huis naar de auto en de auto naar kantoor te lopen. Vervolgens stond ik (soms uren) in de file om op de plek van bestemming te komen. De weekenden waren gevuld met allerhande regeldingen, af en toe wat sporten en regelmatig met vrienden afspreken. Het voelde druk, maar het gaf niet echt voldoening.


Mijn huidige leven

Mijn leven in Nieuw-Zeeland bestaat vooral uit buiten zijn, werken met mijn handen en rust. Het voelt niet druk, maar het is wel druk. Wat een voldoening geeft dat. Ik ben eigenlijk de hele dag bezig, werken, wandelen, de wereld ontdekken, leren. Weekenden bestaan eigenlijk niet meer. Het werk op de boerderij gaat elke dag door, zeven dagen per week. Sporten hoeft niet meer door het fysieke werk dat ik doe en met vrienden afspreken is wat lastig aan de andere kant van de wereld (desalniettemin gaat er natuurlijk wel wat tijd op aan telefoongesprekken). Het gevoel vrije tijd nodig te hebben, of naar het weekend toe te leven is niet meer nodig. Elke dag voel ik die vrijheid.


Kaasmaken

Op dit moment ben ik op een kleinschalige kaasboerderij met vier melkkoeien. Hier melken we de koeien en maken we kaas, naast allerhande onderhoudswerkzaamheden op de boerderij. Het is een ervaring en ontzettend leuk. Kaasmaken wordt zeker een activiteit op de toekomstige woonboerderij voor ouderen. Dus als iemand nog een ouderwetse kaaspers in de schuur heeft staan, dan houd ik mij aanbevolen!


Een aanrader

Tegenwoordig zit ik niet meer achter een bureau met mijn neus in de boeken of starend naar een computerscherm, tegenwoordig melk ik koeien, maak ik kaas en ben ik buiten de wereld aan het ontdekken. En ik kan het iedereen aanraden!


634 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page