top of page
  • Writer's pictureTetske Thoen

Kiwi

Updated: Aug 29, 2019


Over ruim een week is het zo ver. Met de eerste toekomstige bewoner, is de Boerderij van Thoen een feit. Zijn naam is Kiwi, hoe kan het ook anders. Kiwi de Labrador. Uiteraard geïnspireerd door mijn verblijf in Nieuw-Zeeland. Het kiwi-fruit, Kiwi de vogel en Kiwi’s, de niet-Maori bewoners van Nieuw-Zeeland.Kiwi’s paspoort

Naam: Kiwi

Geboortedatum: 23 april 2019

Ras: Labrador retriever

Kleur: Charcoal
De ouders van Kiwi:

Waarom worden Nieuw-Zeelanders Kiwi’s genoemd?

Het woord kiwi stamt af van de roep van de vogel, die klinkt als keeeeweeee. Deze unieke vogel is enkel te vinden in Nieuw-Zeeland en daarmee erg verbonden aan het land. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden Nieuw-Zeelandse soldaten Kiwi’s genoemd, naar de bekende loopvogel. Uiteindelijk heeft de bevolking deze bijnaam overgenomen. De niet-Maori bevolking van Nieuw-Zeeland noemt zichzelf eigenlijk altijd ‘Kiwi’.

Voor de duidelijkheid, Nieuw-Zeelandsers zijn NIET vernoemd naar het kiwi-fruit. Dat het fruit ‘kiwi’ heeft is een marketing stunt geweest omdat Nieuw-Zeeland de eerste plek was waar het fruit commercieel werd geteeld. In Nieuw-Zeeland wordt het fruit 'kiwi' altijd kiwi-fruit genoemd om verwarring te voorkomen.

Kiwi de Labrador

Voor Kiwi de Labrador bestaan grootse plannen. Uiteindelijk moet hij op de Boerderij van Thoen komen te wonen en een verbinder zijn voor alle andere bewoners. Een knuffelhond die vooral heel goed luistert en weet wat hij wel kan en mag doen en wat niet. De komende maanden tot een jaar is daar een mooie klus voor mij weggelegd. Samen met Kiwi de wereld ontdekken, opzoek naar uitdagingen en avontuur, maar vooral ook opzoek naar een plek voor de boerderij. Mocht iemand daar ideeën voor hebben, dan hoor ik die heel erg graag!

241 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page