top of page
  • Writer's pictureTetske Thoen

Hello world

Updated: Sep 29, 2018


Dag vaste baan, goed inkomen en stabiel leven. Hallo wereld, avontuur en onzekerheid.


Begin van dit jaar besloot ik om mijn baan op te zeggen en het avontuur op te zoeken. Inmiddels ben ik ongeveer een week in Nieuw-Zeeland en hard op zoek naar een auto/camper en tijdelijke banen op diverse boerderijen.

Uitzicht op Auckland vanaf Devonport

Uitzicht op Auckland vanaf de vulkaan Mount Eden

Daarbij moet er van alles worden geregeld, te denken valt aan een lokale simkaart, bankrekening en IRD (belastingnummer). Het enige plan dat ik had bij aankomst was om 2 dagen in Auckland te verblijven. Met een jetlag en het weekend voor de deur zijn deze twee dagen uitgebreid naar 10 dagen Auckland. Dus genoeg tijd om de stad te ontdekken en daarnaast alle praktische dingen te regelen.


Getting started

Inmiddels heb ik een Nieuw Zeelands telefoonnummer, een bankrekening geopend en een IRD aangevraagd. Komende woensdag begin ik op de eerste boerderij waar ik een week zal werken en ga ik aansluitend naar een melkboerderij in het verre noorden waar ik twee weken zal werken. Het leven begint hier vorm te krijgen. Ondertussen geniet ik optimaal van alle mooie dingen die Nieuw-Zeeland te bieden heeft.


Hiking

Van noord naar zuid, of van zuid naar noord, is een wandelpad door Nieuw-Zeeland, de zogenoemde “New Zealand’s long trail” of “Te Araroa”.Het gehele pad bestaat uit 141 delen, afhankelijk van je fitheid ben je even veel of meer dagen onderweg. Gezien al mijn andere plannen is dat geen optie, maar ik heb inmiddels wel al deel 26 en 27 gedaan en er zullen nog wel een aantal delen volgen de komende maanden. De hike die ik samen met de Franse Delphine heb gedaan in Piha Beach was geen onderdeel van de “long trail”, maar daardoor niet minder indrukwekkend. Het was een avontuur om er te komen, rijdend in een grote bus aan de "verkeerde" kant van de weg, maar het uitzicht aan het eind van de klim was het meer dan waard.


Genoeg te regelen en genoeg te zien. Een nieuwe kans, een nieuw avontuur en een nieuwe wereld. Hello world!


Voor meer foto's en belevenissen volg mij op Instagram.


Hello world - Piha Beach ten westen van Auckland


667 views3 comments

Recent Posts

See All

3 komentáře


floortjebezemer
29. 9. 2018

Bijzonder om te lezen... echt opnieuw beginnen in een Nieuw land! Het klinkt als een goede afwisseling van avontuur en ontspanning, hoofdzaken regelen en genieten van uitzichten die je nog nooit hebt gehad! Enjoy!

To se mi líbí

marilou2701
29. 9. 2018

Wauw! Na een week al helemaal up and running en ook nog eens zoveel van de omgeving gezien! Gaaf!!! Zet m op komende weken op de boerderij Tets!

To se mi líbí

Bart Arie Burger
Bart Arie Burger
28. 9. 2018

Super gaaf!! Gefeliciteerd met eerste blog

To se mi líbí
bottom of page