top of page
Over mij

Ik ben Tetske Thoen, 34 jaar. Ik wil graag eenzame ouderen een thuis kunnen bieden op mijn boerderij. Een wooncollectief/zorgboerderij voor ouderen die niemand meer hebben om op terug te vallen. Een plek aanbieden waar ze kunnen wonen, samen eten waar ze en een taak hebben bij de verzorging van de dieren, moestuin en overige werkzaamheden op en rond de boerderij.

Waarom een woonboerderij? Tijdens de twee jaar dat ik vrijwilligerswerk deed voor het Rode Kruis heb ik veel gesproken met Tiny. Een dame van destijds 91 jaar. Wat zou haar leven nog zin geven? Pratend op haar, met geborduurde bloemen bekleden bank, kwamen wij tot de conclusie dat dat het zorgen is voor mensen, dieren, planten. Het hebben van verantwoordelijkheid en je ‘nodig’ voelen. Het liefst dan ook in de buitenlucht en samen met gelijkgestemde anderen. Hoe kan je dit beter combineren dan op een woonboerderij? Mijn toekomstdroom vormde zich toen en is inmiddels helder. Lees meer over mijn inspiratie Tiny in de blogs "In Loving Memory" en "Tiny Tears".

 

Om richting te geven aan deze droom ben ik van 19 september 2018 tot 10 mei 2019 in Nieuw-Zeeland geweest. Hier heb ik gewerkt op diverse boerderijen. Koeien, geiten en schapen melken, kaas maken, schapen houden, moestuinen onderhouden, werken in boomgaarden, op de boerenmarkt producten verkopen, werken met gehandicapten en ouderen, zijn zo maar een greep uit de werkzaamheden die ik heb gedaan. Ik heb deze periode ontzettend veel geleerd. Mijn idee over de woonboerderij/collectief wordt steeds sterker gevormd.

 

Daarnaast heb ik begin 2018 de opleiding Senioren Coach gedaan van Sonnevelt. Een totaal andere richting na mijn studie Bestuur & Organisatie en Rechten aan de Vrije Universiteit, en mijn carrière als fiscalist en inmiddels als juridisch adviseur bij de gemeente Krimpenerwaard. Sinds 2019 werk ik voor de gemeente. Ik geef juridisch advies in het sociale domein (Wmo, Jeugdwet, leerlingenvervoer, subsidies en diverse andere onderwerpen). Voor mij is het duidelijk dat ik mezelf liever bezig houd met de menselijke kant van de samenleving. Een meer waardevolle manier om mijn leven vorm te geven. Ook doe ik daarnaast vrijwilligerswerk bij hospice IJsselpolder. Dit alles draagt bij aan mijn ontwikkeling richting de woonboerderij.

 

Over mijn vorderingen en belevenissen schrijf ik op deze website. Om daarvan op de hoogte gehouden te worden kan je je hier rechts abonneren.

_MG_1160-Edit3.jpg

Blijf op de hoogte via de e-mail:

bottom of page